Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: »Delujemo z mislijo na prihodnje generacije.«

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes v Kopru z rektorico Univerze na Primorskem dr. Klavdijo Kutnar podpisal Pismo o nameri za razvoj in izvajanje enovitega magistrskega študijskega programa Medicina na Univerzi na Primorskem.

Pismo sta podpisala ob prisotnosti ministrice za zdravje dr. Valentine Prevolnik Rupel in ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igorja Papiča, predsednik vlade pa je po podpisu zbrane tudi nagovoril. Izrazil je zadovoljstvo, da bo na Primorskem nov študijski program Medicina.

»Zdravstvo je prioriteta vlade. To smo jasno povedali ob nastopu mandata in temu bomo sledili vsak dan, ob vsaki priložnosti,” je dejal premier. “Delujemo v tem trenutku, a z mislijo na prihodnje generacije. Zadovoljen sem, da se na Univerzi na Primorskem, ki je stara dobrih dvajset let, razvija nov študijski program,« je v nagovoru povedal premier dr. Golob in dodal, da je to tudi dokaz, kako pomembna in koristna je bila ustanovitev Univerze na Primorskem.

»Slovenija v javnem zdravstvu potrebuje več zdravnikov. Trudili smo se za povečanje števila vpisnih mest. Namenili investicijo Medicinski fakulteti v Ljubljani, zagotovili dodaten denar za študij medicine v Mariboru,« je povedal predsednik vlade in dodal, da imamo zavezo vseh pristojnih ministrov in tudi že sprejete sklepe. »Verjamem, da nam bo uspelo,« je nagovor zaključil premier.