Skoči do osrednje vsebine

Pogled mladih na energetsko prihodnost in JEK2

Državni sekretar za nacionalni jedrski program Danijel Levičar je danes sprejel predstavnike študentskih svetov Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Fakultete za strojništvo in Fakultete za elektrotehniko.
Udeleženci razprave sedijo za mizo.

Predstavniki študentskih svetov so predstavili poglede mladih na energetsko prihodnost in JEK2. | Avtor: Žan Kolman, KPV

1 / 2

Predstavniki študentskih svetov so predstavili poglede mladih na energetsko prihodnost in JEK2. Na srečanju so se mladi strokovnjaki seznanili s statusom projekta JEK2 ter razpravljali o energetski prihodnosti in dolgoročni rabi jedrske energije v Sloveniji. Predstavili so poglede mladih na energetsko prihodnost in JEK2 ter poudarili ključna sporočila.

JEK2 vidijo kot odgovor na ključne izzive podnebnih sprememb in energetske samozadostnosti. Po javno objavljenih javnih anketah kar 82 % mladih v Sloveniji izraža podporo temu projektu. Jedrsko energijo prepoznavajo kot medgeneracijski projekt, ki bo zagotavljal energetsko varnost, kvalitetna delovna mesta in splošno blaginjo.

Ob zaključku razprave so mladi poudarili svojo podporo pozitivnim odločitvam ter resoluciji o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije, izvedba JEK2 pa mora biti po njihovem mnenju prepuščena strokovnjakom.

Izrazili so željo, da so glasovi mladih upoštevani pri odločitvah, ki bodo oblikovale našo skupno prihodnost.

Srečanja so se udeležili:

  • Danijel Levičar, Kabinet predsednika vlade,
  • Nejc Tacer, predsednik študentskega sveta Fakultete za gradbeništvo in geodezijo,
  • Matija Špegel, predsednik študentskega sveta Fakultete za strojništvo,
  • Jaka Šter, predsednik študentskega sveta Fakultete za elektrotehniko.