Skoči do osrednje vsebine

Minister Boštjan Poklukar se je srečal z veleposlanico Tiffany Sadler

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je sestal z veleposlanico Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Sloveniji Tiffany Sadler.

Veleposlanica, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji, se je ministru osebno zahvalila za odlično sodelovanje in poudarila, da sta Slovenija in Združeno kraljestvo prijateljski državi, ki dobro sodelujeta na področju ministrskega in policijskega delovanja.

Med srečanjem sta pozornost namenila dvostranskemu sodelovanju med ministrstvoma in policijama, še zlasti na področju boja proti tihotapljenju ljudi, kjer je bil v zadnjem času dosežen velik napredek. Strinjala sta se s pomenom okrepljenega sodelovanja na področju boja proti organiziranemu kriminalu. Ob tej priložnosti je minister veleposlanici predstavil sistem vstopa in izstopa, ki ga bodo države članice Evropske unije, tudi Slovenija, na zunanjih mejah Evropske unije uvedle oktobra letos.

Sogovornika sta izrazila tudi zaskrbljenost zaradi razmer na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini ter posledic na notranjo varnost.