Skoči do osrednje vsebine

Slovenska delegacija na srečanju mreže EUPAN - European Public Administration Network

Slovenska delegacija se je v okviru mreže EUPAN (neformalne mreže evropskih javnih uprav) udeležila rednega polletnega srečanja generalnih direktorjev držav članic EU, ki poteka v okviru belgijskega predsedovanja EU. Srečanje je namenjeno obravnavi ključnih izzivov na področju kadrovanja v javni upravi ter izmenjavi dobrih praks med državami članicami.
Slovenska delegacija  na srečanju EUPAN sedi za mizo na kateri sta napis "SLOVENIA" in mikrofon

Slovenska delegacija se je v okviru mreže EUPAN udeležila rednega polletnega srečanja generalnih direktorjev držav članic EU

V okviru konference so bili predstavljeni rezultati raziskave HR Scorecard, ki so jo z namenom identificiranja ključnih izzivov za prihodnost izvedli belgijski kolegi. Raziskava zajema področja zaposlitvenih postopkov in izbire kadrov, mobilnosti, usposabljanj, delovnih pogojev javnih uslužbencev, družbene odgovornosti ter etike in integritete. V okviru predstavitve prihodnjih izzivov na področju ravnanja s kadri v javni upravi je bilo izpostavljenih sedem prioritet, ki vključujejo strateško kadrovsko načrtovanje, zaposlitvene postopke, izobraževanje in razvoj, karierno mobilnost, dobro počutje zaposlenih, organizacijski in vodstveni razvoj, ter vključenost in enakopravnost.

Slovenska delegacija je aktivno sodelovala v razpravah ter delila svoje izkušnje in dobre prakse na omenjenih področjih. Poseben poudarek je bil namenjen strateškemu kadrovskemu načrtovanju in izboljšanju zaposlitvenih postopkov, kar je ključno za doseganje visoke ravni učinkovitosti in zadovoljstva zaposlenih v javni upravi.

Udeležba na tovrstnih srečanjih omogoča slovenski javni upravi, da izmenjuje dragocene izkušnje z drugimi državami članicami ter krepi medsebojno sodelovanje in išče rešitve za skupne izzive, s katerimi se soočajo javne uprave po Evropi.