Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Športniki so najboljši ambasadorji naše države

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes srečal s slovensko moško nogometno reprezentanco, si ogledal njen trening in ji zaželel uspešen nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v nogometu.
Jan Oblak, Robert Golob, ki v rokah drži žogo, in Radenko Mijatović stojijo na nogometnem igrišču.

Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak, predsednik vlade Robert Golob in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. | Avtor: Katja Kodba, STA

1 / 3

Evropsko prvenstvo poteka v Nemčiji med 14. junijem in 14. julijem 2024, slovenska reprezentanca pa je med udeleženkami prvič po 24 letih.

Premier dr. Golob se je v izjavi za medije poklonil nogometašem, pa tudi vsem drugim slovenskim športnikom. "Rad bi osebno in v imenu države ter vlade izkazal naše spoštovanje in zahvalo športnikom, ki so najboljši ambasadorji naše države," je dejal.

Poudaril je, da se vlada zaveda povezanosti med športom, turizmom in gospodarstvom, zato je področja združila pod enim ministrstvom. »Eden od rezultatov povezovanja je tudi prihajajoči poslovno investicijski kongres, ki bo potekal vzporedno z evropskim prvenstvom,« je izpostavil.

Predsednik vlade se bo namreč 19. junija udeležil slovensko-nemškega poslovno investicijskega kongresa Invest&Connect: Slovenian Business Field, ki bo dan pred nogometno tekmo v Münchnu. Kongres bo potekal v organizaciji Nogometne zveze Slovenije, SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarstvo turizem in šport in ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice. Na kongresu se bo predsedniku vlade pridružila slovenska gospodarska delegacija, z nemškimi partnerji pa bodo spregovorili o izzivih slovensko-nemškega poslovnega sodelovanja, avtomobilski industriji kot paradnem konju sodelovanja med državama ter prihodnosti sodelovanja med gospodarstvoma na področjih visokih tehnologij in inovacij.

»To bo lep dogodek, na katerem bomo lahko tudi skozi šport ali športno priložnost naslovili druženje gospodarstvenikov med dvema pomembnima trgovinskima partnericama, Slovenijo in Nemčijo, tako na področju avtomobilske in vesoljske industrije kot tudi naprednih tehnologij,« je naznanil premier in dodal, da verjame, da bo omenjeno sodelovanje med športom, turizmom in gospodarstvom plodno.

»Še enkrat čestitke za uvrstitev in veselim se tekem, ki si jih bom tudi sam ogledal. Našim fantom in tudi navijačem želim obilo športnih užitkov,« je sklenil predsednik vlade dr. Robert Golob.