Skoči do osrednje vsebine

Oddaja vlog za promocijo vina v tretjih državah in za podporo vinarskemu sektorju

V sklopu promocije vina v tretjih državah je rok za oddajo Vloge za povrnitev upravičenih stroškov za izvedene dejavnosti iz programa 2023/2024 do 10. junija 2024. V sklopu Podpore vinarskemu sektorju za sejemske in promocijske dejavnosti na ciljnih trgih se obeta nova uredba, in sicer v mesecu juniju.

Promocija vina v tretjih državah

Rok za oddajo Vloge za povrnitev upravičenih stroškov za izvedene dejavnosti iz programa 2023/2024 je 10. junij 2024, in sicer za dejavnosti izvedene med 1. januarjem in 31. majem 2024.

Vlogo se lahko vloži na Agencijo v pisni obliki na naslov: Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, Dunajska cesta 160, 1000 Ljubljana ali v elektronski obliki, podpisano s kvalificiranim elektronskim podpisom, na naslov aktrp@gov.si.

Vlagatelje naprošamo, da še pred oddajo Vloge za povrnitev upravičenih stroškov sporočijo morebitne spremembe, ki so nastale tekom izvajanja programa.

Podpora vinarskemu sektorju za sejemske in promocijske dejavnosti na ciljnih trgih

Nova Uredba o podpori vinarskemu sektorju za določene aktivnosti na ciljnih trgih bo predvidoma sprejeta v drugi polovici junija 2024. Ta uredba bo nadomestila obstoječo Uredbo o ureditvi trga z vinom.

Agencija vlagatelje naproša, da v skladu z novo uredbo zahtevke za dodelitev podpore za sodelovanje na sejmih, promocijske dejavnosti, svetovanja in izobraževanja pričnejo vlagati po sprejetju Uredbe o podpori vinskemu  sektorju na ciljih trgih. Rok za vlaganje zahtevkov po novi uredbi bo v obdobju od 20. junija do 10. julija 2024.

Zahtevke se lahko odda samo v elektronski obliki prek aplikacije E-kmetija.