Skoči do osrednje vsebine

Nova mladinska podnebna delegatka Slovenije je postala Titi Habicht

Na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije letos nadaljujemo izvajanje Programa mladinskega podnebnega delegata Slovenije. Glavni cilj naših prizadevanj je opolnomočenje mladih z ozaveščanjem o podnebnih vsebinah in vključevanjem v proces mednarodnih podnebnih pogajanj.
portret Titi Habicht

Titi Habicht

Mladinska podnebna delegatka 2024 je postala Titi Habicht. Sodelovala bo v okviru aktivnosti pred, med in po zasedanju Konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja (angleško United Nations Framework Convention on Climate Change - UNFCCC). Mladinska podnebna delegatka bo sodelovala na raznih dogodkih in posvetovanjih v Sloveniji, kjer se bo srečala z mladimi in z udeleženci izmenjala mnenja ter se seznanila s stališčem mladih do podnebnih vsebin. Povezovala se bo s pristojnimi resornimi ministrstvi, delegati EU in tretjih držav. Med drugim se bo udeležila Konference Združenih narodov o podnebnih spremembah 2024 (COP29), ki bo potekala med 11. in 22. novembrom 2024 v Bakuju (Azerbajdžan).

Titi Habicht je študentka programa Mednarodni odnosi na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Izkušnje z mladinskim delom, zagovorništvom in organiziranjem projektov je dobila kot predsednica Model United Nations Slovenia Club (MUNSC). V svojem mandatu si želi učinkovito zastopati interese mladih in tako prispevati k pozitivnim spremembam v slovenski podnebni strategiji ter posledično k spremembam na globalnem nivoju. V tej vlogi vidi velik pomen, saj je mladinski podnebni delegat posrednik med tistimi, ki pomembne odločitve sprejemajo danes, in tistimi, ki bodo posledice le-teh čutili v prihodnosti.

Več o mladinski delegatki in njenih načrtih za mandat si lahko preberete tukaj: O aktualni mladinski podnebni delegatki Titi Habicht

Zahvaljujemo se Roku Dolencu, prvemu slovenskemu mladinskemu podnebnemu delegatu za doprinos, trud in zavzetost pri zastopanju mladih v mednarodnih podnebnih pogajanjih.