Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Podnebne spremembe so vseobsežne in zadevajo vsakega izmed nas

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil 1. konference z naslovom Zdravstvo po zeleni poti, ki jo je Ministrstvo za zdravje organiziralo v sodelovanju z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo. Predsednik vlade je prisotne tudi nagovoril.

Konferenca je bila namenjena razpravi ključnih deležnikov o pomenu zmanjševanja ogljičnega odtisa zdravstvenega sistema v Sloveniji. Predstavlja temelj za vzpostavitev kontinuiranega dialoga ter oblikovanje ukrepov za zeleno zdravstvo.

Premier dr. Golob je v svojem nagovoru dejal, da so "podnebne spremembe vseobsežne in zadevajo vsakega izmed nas. Predstavljajo grožnjo človeški civilizaciji in bodočim rodovom. Ključno je, da odločno stopimo na pot zelenega prehoda in pri tem nikoli ne popustimo, temveč delujemo premišljeno in vztrajno".

Predsednik vlade je izpostavil način prehranjevanja kot pomemben vidik zelenega prehoda. "Način prehranjevanja je stična točka zdravstva in podnebnih sprememb. Ponudba okolju prijaznejših izdelkov je enako pomembna kot zavedanje, da je naše navade treba spremeniti," je poudaril.

Na koncu je pozdravil pobudo za današnjo konferenco. »Današnji posvet služi izmenjavi informacij in izkušenj ter povečanju ozaveščenosti o ogljičnem odtisu zdravstva. Le na ta način lahko stopimo na pot sprememb,« je sklenil predsednik vlade dr. Robert Golob.