Skoči do osrednje vsebine

Svečana prisega pravosodnih policistov

Pred generalnim direktorjem mag. Bojanom Majcnom sta svečano prisegla pravosodna policista, ki bosta delo opravljala v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana in v Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje.

S prisego »Slovesno prisegam, da bom pri izpolnjevanju nalog varovanja in nadzora vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval vse svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine,« sta pravosodna policista danes prejela polna pooblastila za opravljanje dela, s čimer sta tudi formalno zaključila usposabljanje. Generalni direktor mag. Majcen je pravosodnima policistoma po prisegi čestital, se jima zahvalil za odločitev in ju pozval, naj med usposabljanjem pridobljeno znanje s pridom uporabljata: »Poleg znanja pa se tako, kot je to v življenju nasploh, nadgrajujta tudi z izkušnjami. Zanje je priložnost vsak dan, vsak dan se zgodi kaj drugačnega.«

Dogodka se je udeležil tudi vodja Oddelka za varnost v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, Andrej Kužnik, ki je v kratkem nagovoru poudaril pomen vztrajnosti: »Želim vama, da vztrajata. Če si stabilen in ravnaš skladno z zakonodajo, se da vedno razrešiti tudi tiste najbolj zapletene situacije«.

Pravosodna policista sta se zahvalila za spodbudne besede, prav tako sta pohvalila delo inštruktorjev in ostalih v sklopu izobraževanja, ki so ju, kot sta dejala, zelo lepo sprejeli.