Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Če želi Evropa ostati globalno konkurenčna, mora razvoj usmeriti na lokalne vire

Predsednik vlade dr. Robert Golob je bil danes slavnostni govornik na otvoritvi posodobljene tovarne Paloma. Na dogodku so obeležili zaključek investicij v najsodobnejše tehnologije v skupni vrednosti več kot 130 milijonov evrov, zaradi katerih Paloma postaja središče trajnostne proizvodnje, kakovostnih izdelkov in storitev.
Prerez traku ob otvoritvi posodobljene tovarne Paloma

Prerez traku ob otvoritvi posodobljene tovarne Paloma | Avtor: Danijel Novakovič/STA

1 / 2

V nagovoru je premier dejal, da večkrat spremljamo investicije v moderne tehnologije v novejših panogah. »Danes pa lahko vidimo, kako sta zeleni preboj in digitalna preobrazba pomembna tudi za tako tradicionalne panoge, kot je papirna industrija,« je dodal.

Poudaril je, da mora Evropa, če želi ostati globalno konkurenčna, svoj razvoj utemeljiti na lokalnih virih tako energije kot znanja. »Razvoj mora temeljiti na investicijah v inovacije, znanje, zeleni prehod in digitalizacijo poslovanja,« je dejal predsednik vlade.

Premier dr. Golob je izpostavil, da se je »Vlada Republike Slovenije pred dvema letoma odločila, da bo izrazito povečala sredstva, namenjena raziskavam, razvoju in inovacijam na eni ter obnovljivim virom energije in zelenemu preboju na drugi strani. Investicija, ki smo ji danes priča, to potrjuje," je zaključil premier dr. Golob.