Skoči do osrednje vsebine

Izdane so odločbe za sofinanciranje izobraževanja v kmetijstvu

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je danes odpremila odločbe o odobritvi na podlagi Uredbe o sofinanciranju izvedbe praktičnega pouka v kmetijstvu in za usposobitev zavodov in razvojnih centrov v kmetijstvu ter Javnega razpisa za sofinanciranje materialnih stroškov in stroškov storitev praktičnega izobraževanja. Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 168.010 evrov.

Agencija je prejela 17 vlog za sofinanciranje materialnih stroškov in stroškov storitev praktičnega izobraževanja, ki so jih upravičenci vložili v času od 16. februarja do vključno 22. marca 2024.

Upravičeno zaprošena sredstva so znašala 351.269,31 evra. Izdali smo 17 odločb o odobritvi ter upravičencem razdelili vsa razpoložljiva sredstva iz Javnega razpisa, s pomočjo korelacijskega faktorja. 

Zahtevke za izplačilo, skupaj z dokazili, morajo upravičenci poslati na Agencijo, v obdobju od izdaje odločbe o pravici do sredstev in najkasneje do 15. oktobra 2024. Do podpore so upravičeni stroški, ki so nastali od 1. januarja do 1. oktobra 2024.

 

Naziv storitve Institucija
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja