Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo v Posavski regiji sodeluje z različnimi ukrepi

V okviru regijskega obiska vlade v Posavski regiji je ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh obiskala osnovni šoli Marjana Nemca v Radečah in Jurija Dalmatina v Krškem.
Ministrica skupaj z dekleti iz delavnice.

Ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh z dekleti iz delavnice GirlsDoCode.

Na prvi se je udeležila delavnice programiranja za dekleta GirlsDoCode v ukrepu krepitve digitalnih kompetenc otrok in mladih #DigiSi, na drugi osnovni šoli pa se je z zaposlenimi na šoli pogovarjala o medvrstniškem nasilju na spletu. 

Projekt GirlsDoCode brezplačno ponuja učenje osnov programiranja in logičnega razmišljanja za dekleta v osnovni šoli. V projekt GirlsDoCode je na Osnovni šoli Marjana Nemca Radeče vključenih 30 deklet iz različnih razredov (starih od devet do štirinajst let). Danes so v prisotnosti ravnateljice Jane Wetz, Alenke Gros, mentorice GirlsDoCOde projekta na šoli, ter Brigite Dane, vodje projekta GirlsDoCode, učenke ministrici predstavile, kaj so se naučile in kako potekajo njihove delavnice.  

Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina v Krškem so se o medvrstniškem nasilju z ministrico Stojmenovo Duh pogovarjale ravnateljica Valentina Gerjevič, njeni pomočnici ter zaposleni v svetovalni službi.  

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je Posavski regiji dejavno tudi pri drugih projektih, kot na primer pri gradnji odprtih širokopasovnih omrežjih naslednje generacije (tako imenovani GOŠO projektih). 

Nova javna razpisa za izboljšanje povezljivosti v državi s posebnim ozirom na občine, ki so jih prizadele poplave avgusta lani, bosta objavljena v kratkem. 

Dodatno so prebivalcem v Posavju na voljo tudi Digi info točke, ki so namenjene brezplačnemu svetovanju prebivalcem pri uporabi digitalnih javnih storitev. Digi info točke v Posavju najdete v Kostanjevici na Krki, Sevnici, Brežicah in Krškem.