Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Robert Golob sprejel učence iz OŠ Šenčur, Podružnične šole Voklo

V Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije izkazujemo podporo interesnim skupinam, društvom, učencem, dijakom in pedagoškim delavcem pri načrtovanju in izvajanju pouka ter uresničevanju ciljev učnih načrtov različnih predmetov.

V petek, 7. junija 2024, je predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel učence 3. razreda Osnovne šole Šenčur, Podružnične šole Voklo, in se jim zahvalil za njihovo izredno zanimanje za delo vlade v letošnjem šolskem letu. Učenci so pokazali izjemno zanimanje za značilnosti Slovenije, državne simbole ter položaj države doma in v Evropski uniji. V počastitev države so skupaj s predsednikom vlade zapeli slovensko himno.

V nadaljevanju so spregovorili o vladi kot izvršilni veji oblasti, njenih nalogah in odločitvah. Izpostavili so, da je Slovenija poznana po prijaznih in gostoljubnih ljudeh, naravnih lepotah, dobri kulinariki, strpnosti in solidarnosti do drugih narodov, odličnih športnikih ter povezovanju z evropskimi državami. "Smo majhna država z velikim srcem in ko odrastemo, bomo ponesli naš dober glas po Evropi in širnem svetu," so dejali. Učenci so še dodali, da bodo postali nogometaši, učiteljice, plesalke, frizerke, vojaki in znanstveniki ter vestno izpolnjevali državljanske dolžnosti.

Izpostavili so tudi posebnosti njihove občine, ki slovi po radovednih otrocih, uspešnem nogometnem klubu in okusnem krompirju, ki ga je v Slovenijo uvedla cesarica Marija Terezija. V njeno čast so v Šenčurju postavili spomenik. Ob koncu pogovora so predsedniku vlade v zahvalo simbolno izročili krompir, ki so ga sami nabrali.

Sledil je ogled predsedniške palače pod vodstvom predstavnika državnega protokola, ki je učencem predstavil zgodovino palače, najzanimivejše dogodke, ki so se odvijali v njenih prostorih, ter osnovna pravila državnega protokola. Obisk so nadaljevali v vladnem novinarskem središču, kjer so po kratki predstavitvi dela Urada vlade za komuniciranje simulirali novinarsko konferenco in se preizkusili v vlogah predsednika vlade, ministrov in novinarjev.

Obisk so zaključili z ogledom voznega parka službenih vozil vlade. Učiteljici, ki sta spremljali učence, sta se iskreno zahvalili za vabilo in poudarili, da je obisk učencem omogočil koristen vpogled v delo vlade.

Več fotografij je dostopnih tukaj.