Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Osebju bomo omogočili ustrezne pogoje za delo, pacientom pa še boljšo oskrbo

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil slovesnosti ob odprtju prenovljene in energetsko sanirane Negovalne bolnišnice UKC Ljubljana ter si ogledal prenovljene prostore.

V svojem nagovoru je poudaril, da je zdravstvo prva prioriteta te vlade. "Odpirali bomo obnovljene bolnišnice, zastavljali bomo gradnjo novih, nabavljali bomo helikopterje, spreminjali bomo pravila, da bodo bolj pravična pri opravljanju storitev, spreminjali bomo pogoje, v katerih boste opravljali svoje delo, da bodo bolj prilagojeni vašim potrebam, da bodo bolj prilagojeni pacientovim potrebam. In to bomo počeli vsak dan," je dejal predsednik vlade.

Izpostavil je velik pomen prenove, saj bodo prostori bolnišnice zdaj opremljeni po standardih, ki so zahtevani za negovalne oddelke, z učinkovito rabo energije pa bo obratovanje bolnišnice tudi okolju prijaznejše in stroškovno manj obremenjujoče. Naložbo v višini dobrih 11 milijonov evrov sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskih strukturnih in investicijskih skladov v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19. V njej bo namesto prejšnjih 33 po novem na voljo 93 negovalnih postelj.

V prenovljeni stavbi bo prihodnje leto in pol delovala Infekcijska klinika, zatem pa bo v njenih prostorih pričela obratovati negovalna bolnišnica, namenjena bolnikom, ki potrebujejo podaljšanje neakutnega zdravljenja z oddelkov UKC Ljubljana. Premier se je zahvalil vsem, ki so sodelovali pri projektu posodobitve, ozrl pa se je tudi k prihajajočim projektom. "S to otvoritvijo se odpira pot do prenove infekcijske klinike, izjemno pomembnega projekta, ki ostaja prioriteta in ki ga bomo realizirali v rokih, ki smo jih zastavili. Verjamem, da bomo skupaj z izvajalci zavihali rokave in da se bomo lahko čez dve leti veselili nove otvoritve," je dejal.

Premier je pohvalil tudi predloge za obnovo nekaterih drugih starejših zdravstvenih objektov. "Rad bi se zahvalil vodstvu UKC Ljubljana za ideje, kako bi lahko sanirali še nekatere druge objekte starejšega datuma, kot je na primer Bolnica Petra Držaja. Želim si, da tudi do te obnove pride v čim krajšem času," je sklenil predsednik vlade dr. Robert Golob.