Skoči do osrednje vsebine

Rezultati razpisa neformalna izobraževanja za odrasle na področju digitalnih kompetenc

Znani so izvajalci za financiranje izvedbe programov neformalnih izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc za leti 2024 in 2025. V izobraževanja bo vključenih 25.530 odraslih. Skupna višina financiranja znaša 5.999.550 evrov.

Na ministrstvu za digitalno preobrazbo smo 23. februarja 2024 objavili Javni razpis za financiranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc za leti 2024 in 2025 (JR DDK 2024-2025) (razpis). Marca smo izvedli dva informativna dneva s podrobnejšo predstavitvijo razpisa potencialnim izvajalcem. Do vključno 25. marca 2024 smo prejeli 49 formalno popolnih vlog. Danes objavljamo seznam prejemnikov sredstev, ki bodo izvedli programe izobraževanj za odrasle po vseh slovenskih regijah.  

Namen javnega razpisa je financiranje izvedbe neformalnih izobraževanj za pridobivanje osnovnih in naprednih digitalnih kompetenc prebivalcev Republike Slovenije starih 30 let in več. Z udeležbo na neformalnih izobraževanjih udeleženci krepijo zavest o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto. Prav tako krepijo zaupanje in razumevanje digitalnih tehnologij ter njihovo odgovorno in varno uporabo. 

Cilji tega javnega razpisa so: 

  • pridobivanje in dvig osnovnih digitalnih kompetenc odraslih prebivalcev Republike Slovenije starih 30 let in več, 
  • spodbujanje zanimanja za digitalne tehnologije, njihovo razumevanje ter odgovorno in varno uporabo, 
  • pridobivanje in dvig naprednih digitalnih kompetenc. 

Vsako izobraževanje bo trajalo vsaj 10 pedagoških ur in bo sestavljeno iz različnih vsebinskih elementov. Bistven element izobraževanj je preplet teorije in prakse.  

S financiranjem izobraževanj, ki se bodo izvajala do konca oktobra 2025, bo vključenih 25.530 odraslih. Skupna višina financiranja znaša 5.999.550 evrov.