Skoči do osrednje vsebine

Informacija o objavi javnega naročila v okviru projekta Razvoj novih dinamičnih e-storitev

Objavljeno je javno naročilo za pripravo podlag za poenotenje dostopa do digitalnih javnih storitev.

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo bomo z izvedbo priprave priporočil in operativnega načrta za poenotenje dostopa do digitalnih javnih storitev podprli pospešitev digitalne preobrazbe državne uprave in javnega sektorja.

Za poenoten dostop bo potrebno definirati enotne standarde za digitalne javne storitve, ki jih ponujajo različne javne institucije. Gre za določitev minimalnih zahtev, ki jih bodo morale upoštevati vse javno dostopne aplikacije, portali/spletišča, ki podpirajo digitalne storitve javne uprave. Kot navaja Strategija digitalnih javnih storitev 2030, bomo opredelili enotni standard za digitalne storitve, ki bo standardiziral način podajanja informacij, skupne grafične elemente in skupne funkcionalnosti, tudi s spodbujanjem uporabe skupnih gradnikov in skupnih funkcionalnosti (enotna prijava, e-vročanje, e-pooblaščanje in podobno).

Javno naročilo je bilo objavljeno 3. junija letos v informacijskem sistemu Elektronsko javno naročanje Republike Slovenije (e-JN).

Predmet javnega naročila je izbira izvajalca za pripravo:

  1. priporočil na podlagi analize stanja ključnih digitalnih storitev javne uprave in
  2. operativnega načrta izvedbe poenotenega dostopa do ključnih digitalnih storitev javne uprave, vključno z osnutkom enotnih standardov digitalnih storitev javne uprave.

Ponudniki morajo ponudbe predložiti v informacijski sistem e-JN v skladu z Navodilom gospodarskim subjektom za pripravo ponudbe za javno naročilo po postopku male vrednosti z oznako NMVESI-7/2024.

Rok za predložitev ponudb je 5. 7. 2024 do 12. ure.

Rok za sprejemanje vprašanj ponudnikov je 20. 6. 2024 do 13. ure.

Rok za oddajo anonimiziranega idejnega načrta je 28. 6. 2024 do 10. ure.

To javno naročilo je primerno tudi za mala in srednje velika podjetja.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Načrta za okrevanje in odpornost, komponenta Digitalna preobrazba javnega sektorja in javne uprave (C2K7), ukrep Modernizacija digitalnega okolja javne uprave, projekt Razvoj novih dinamičnih e-storitev.

Sprejmite izziv pri preoblikovanju in razvoju digitalne Slovenije in oddajte ponudbo.