Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Slovenija je ponosna na svoj prispevek pri sprejemu resolucije varnostnega sveta

Predsednik vlade dr. Robert Golob pozdravlja današnji sprejem resolucije Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (VS OZN), ki poziva k popolni in takojšnji prekinitvi ognja ter brezpogojni izpustitvi talcev, ki je velik uspeh diplomacije.

Premier Golob in državni minsiter Al-Jazijem sedita na foteljih in se pogovarjata, ob njunih straneh slovenska in jordanska zastava

Bilateralno srečanje predsednika vlade z Ibrahimom Al-Jazijem, državnim ministrom v kabinetu predsednika Vlade Hamšemitske kraljevine Jordanije | Avtor: STA

1 / 2

Premier dr. Golob je danes zvečer je prispel v Jordanijo, kjer ga je na krajšem bilateralnem srečanju sprejel Ibrahim Al-Jazi, državni minister v kabinetu predsednika Vlade Hamšemitske kraljevine Jordanije. Jutri dopoldne pa se bo udeležil mednarodne konference Poziv k ukrepanju: nujni humanitarni odziv za Gazo, ki jo gostijo jordanski kralj Abdullah II, predsednik Egipta el-Sisi in generalni sekretar Združenih narodov Guterres. 
 
Premier dr. Golob bo dan začel z dvostranskimi srečanji. Srečal se bo s predsednikom Države Palestina Abasom, generalnim komisarjem Agencije Združenih narodov za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu (angleško United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees - UNRWA) Lazzarinijem in vsemi tremi gostitelji konference. Visoke goste, med katerimi bodo predsedniki držav in vlad, predsednik Evropskega sveta Michel, ameriški državni sekretar Blinken, predstavniki osrednjih humanitarnih organizacij in drugi, bo premier nagovoril predvidoma ob 13.30.
 
Namen konference je okrepiti mednarodna prizadevanja za ublažitev humanitarne krize v Gazi, ki vključuje dogovor o premirju in izpustitvi talcev, predvsem pa, kako zagotoviti povečanje dostave nujne humanitarne pomoči.