Skoči do osrednje vsebine

Zaključek šolskega leta 2023/2024 dopolnilnega pouka slovenskega jezika v Pragi

V torek, 11. junija 2024, je na veleposlaništvu potekala prireditev ob zaključku šolskega leta za učence, ki v Pragi obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine pod vodstvom učiteljice Helene Poche.

Na začetku so otroci zapeli himno in prebrali pesmi Toneta Pavčka in Anje Štefan. Ob tej priložnosti so prejeli tudi spričevala.

Veleposlaništvo se je ob zaključku šolskega leta ter ob odhodu trenutne diplomatske ekipe zahvalilo Heleni Poche za predano poučevanje slovenskega jezika ter prenašanje znanja o slovenskih šegah in navadah na učence.

Prav tako se zahvaljujemo učencem za izjemno zanimivo slikovno predstavitev učenja slovenskega jezika, ki so jo podarili veleposlaništvu. Na risbah so učenci prikazali, kako so doživljali pouk slovenskega jezika, kjer so se med drugim učili tudi o čebelah ter si ogledali razstavo o pomenu opraševalcev v Parku Ladronka.

Zahvala gre tudi staršem, ki otroke vpišejo na dopolnilni pouk slovenskega jezika ter jih tako omogočajo stik z matično domovino, njenimi posebnostmi in jezikom.