Skoči do osrednje vsebine

Železniška postaja Rače dobila nov podhod

Danes smo na železniški postaji Rače obeležili zaključek prenove postaje, ki potnikom zdaj ponuja prenovljeno peronsko in tirno infrastrukturo ter nov podhod.

Projekt ureditve železniške postaje Rače je del projekta uvedbe daljinskega vodenja prometa. Glavnina gradbenih del, ki so potekala od lanskega februarja, je bila zaključena februarja letos. Za varen prehod do perona je bil zgrajen nov 22,32 metra dolg podhod z dvema dvigaloma in stopnišči. Zgrajena sta bila nova bočna perona skupne dolžine 160 metrov z nadstrešnico, zavetiščem ter urbano in informacijsko opremo.

Za lažji dostop do postajnega poslopja in peronov so bile urejene dostopne poti od obstoječega parkirišča, zgrajena je bila nova klančina za invalide ter urejeni dve parkirni mesti za invalidne osebe. Obnovljeni so bili postajni tiri v dolžini 60 metrov, prilagojene signalnovarnostne in telekomunikacijske naprave ter vozna mreža.

Celotna vrednost projekta znaša 4,9 milijona evrov, od tega je Evropska unija v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope prispevala 1,85 milijona evrov.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje so na voljo podatki in fotografije o projektu ureditve železniške postaje Rače.

Pogled na peron ob tiru 2

Prenovljena železniška postaja Rače | Avtor: Direkcija za infrastrukturo

1 / 3