Skoči do osrednje vsebine

Izboljšati izvajanje in znanje o programu Life v Sloveniji

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v sodelovanju z Ministrstvom za naravne vire in prostor junija začelo izvajati novi LIFE projekt – Krepitev zmogljivosti 2. Prve delavnice v povezavi s programom LIFE in aktualnimi razpisi Evropske komisije bodo potekale jeseni.

Glavni cilji projekta so: izboljšati učinkovitost Slovenije pri izvajanju LIFE programa, povečati število uspešnih prijav in njihovo usklajenost s politikami, povečati zanimanje za LIFE projekte, okrepiti znanja o pripravi in vodenju projektov ter informirati o finančnih instrumentih kot možnih virih financiranja LIFE projektov.

V okviru projekta bomo izvedli številna izobraževanja in delavnice, skupaj z ogledom dobrih praks po vsej Sloveniji; organizirali študijske obiske z ogledom najboljših praks v tujini; izvedli dve konferenci, usmerjeni v spodbujanje mreženja tako med izvajalci projektov kot tudi tistimi, ki bodo šele načrtovali prijavo ter izvedli številne komunikacijske dejavnosti, kot so zloženke, filmi in mesečne novice.

Evropska komisija je letošnje razpise za zbiranje predlogov za projekte LIFE v skupni vrednosti 571 milijonov evrov objavila aprila, roki za oddajo so septembra.

Vsi zainteresirani lahko več informacij dobite pri pristojnih nacionalnih kontaktnih točkah za program LIFE:

Več informacij: