Skoči do osrednje vsebine

Sodelovanje na posvetu Mikrodokazila – učinkovit odgovor na potrebe gospodarstva in družbe

Gospodarska zbornica Slovenije ter Univerza v Ljubljani sta 11. junija 2024 organizirali posvet z naslovom Mikrodokazila – učinkovit odgovor na potrebe gospodarstva in družbe.

Posvet s sodelujočimi številnimi strokovnjaki Gospodarske zbornice Slovenije, Univerze v Ljubljani, Evropske komisije ter zasebnega in javnega sektorja je zaključila okrogla miza, kjer je aktivno sodeloval tudi predstavnik Ministrstva za javno upravo in vodja projekta Stičišče za oblikovane politik dr. Til Rozman.

Predstavil je v letošnjem letu začeti projekt Stičišče za oblikovanje politik, ki je financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, pri tem pa je pojasnil, da bo projekt temeljil na znanju in izkušnjah preteklih dveh izvedenih projektov. Hkrati je še izpostavil tako pretekle kot prihodnje aktivnosti projekta pri podpori procesa umeščanja mikrodokazil v slovenski visokošolski, izobraževalni in širši prostor.

Vloga Stičišča za oblikovanje politik v tem procesu je zlasti spodbujanje in pospeševanje čim bolj enotnega razumevanja skupnega okvirja mikrodokazil na nacionalni ravni. Vključevanje ključnih deležnikov in javnosti v proces sooblikovanja rešitev za umeščanje mikrodokazil v slovenski prostor bo prispevalo k nastanku bolj kakovostnih in  posledično bolje implementiranih rešitev. V ta namen je ministrstvo v sklopu projekta Stičišče za oblikovanje politik izvedlo delavnice s predstavniki 19 vladnih in nevladnih deležnikov, izročki iz delavnic pa bodo predstavljali eno od strokovnih podlag za pripravo sistemskih rešitev.

Na odru sedijo moderatorka in štirje govorci na okrogli mizi, mikrofon ima v roki dr. Til Rozman

Dr. Til Rozman je predstavil projekt Stičišče za oblikovanje politik, ki je financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj | Avtor: Ministrstvo za javno upravo