Skoči do osrednje vsebine

Informacija o subvencioniranju šolnin strokovnih delavcev v prihodnjem študijskem letu

V Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje objavljen Javni razpis študijskih pomoči za subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev v študijskem letu 2024/25.

Na razpis se je mogoče prijaviti do 8. 1. 2025. Nanj lahko kandidirajo strokovni delavci, ki so v študijskem letu 2024/25 vpisani v razpisu navedene študijske programe oziroma program za izpopolnjevanje.

Študijska pomoč je namenjena subvencioniranju izobraževanja. Subvencija šolnine za posameznega prejemnika, ki je vpisan v študijski program oziroma program za izpopolnjevanje v skladu z razpisom znaša 50 odstotkov šolnine tega programa.

Subvencija šolnine se zmanjša, če kandidat sredstva za namen financiranja šolnine študijskega programa oziroma programa za izpopolnjevanje, za katerega subvencijo kandidira na tem razpisu, prejme od pravne osebe neodplačno. V tem primeru se v skladu z namenom razpisa subvencija šolnine zmanjša tako, da seštevek dodeljene subvencije in neodplačnega dela prejetih sredstev od pravne osebe ne presega zneska šolnine za študijski program oziroma program za izpopolnjevanje.

Besedilo razpisa z vsemi prilogami najdete na spodnji povezavi.