Skoči do osrednje vsebine

Poziv komitentom nekdanje N banke glede sporočanja spremenjenih TRR-jev na CSD

Komitenti nekdanje N banke pozivamo, da na pristojni center za socialno delo (CSD) čim prej sporočijo spremenjeni transakcijski račun (TRR). V primeru nakazil CSD-jev na stare TRR pri N banki, bo NLB zagotavljala avtomatsko preusmerjanje na nove račune samo do vključno 30. junija, s 1. julijem pa bo avtomatsko preusmerjanje ukinjeno in bodo transakcije s starimi računi zavrnjene.

S 1. septembrom 2023 je bila izvedena pravna in tehnična migracija N banke k NLB, kar pomeni, da od 1. septembra 2023 N banka ni več samostojna pravna oseba. Vsem komitentom N banke so bila v mesecu maju, juniju in juliju 2023 poslana pisna obvestila o vseh spremembah, povezanih s pripojitvijo, med drugim tudi informacije glede avtomatskega odprtja novega TRR z navedbo nove številke TRR pri NLB in avtomatskim preusmerjanjem nakazil na nove račune. V primeru nakazil na stare TRR pri N banki, bo NLB zagotavljala avtomatsko preusmerjanje na nove račune, vendar samo do vključno 30. junija 2024, s 1. julijem 2024 pa bo avtomatsko preusmerjanje ukinjeno in bodo transakcije s starimi računi zavrnjene.

V izogib neizvršenim nakazilom pozivamo vse nekdanje komitente N banke, ki so hkrati upravičenci do javnih sredstev, da na pristojni center za socialno delo čim prej sporočijo spremenjeni TRR.