Skoči do osrednje vsebine

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije v Materiji

V soboto, 15. junija 2024, je v Materiji potekalo regijsko preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije. Dogodek je organizirala Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje (IURSZR) Postojna v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije – območnim združenjem (RKS OZ) Sežana.

Na preverjanju, ki je zajemalo območje IURSZR Postojna, IURSZR Koper in IURSZR Nova Gorica, je sodelovalo 11 ekip prve pomoči iz Slovenije ter ena ekipa iz sosednje Hrvaške (Buje).

Med ekipami, ki so se udeležile preverjanja znanja, se je najbolje odrezala ekipa iz Hrvaške – HCK Gradsko društvo crvenog križa Buje. Drugo mesto je zasedla ekipa RKS OZ Postojna – Pivka in Občine Pivka, tretje pa ekipa RKS OZ Postojna – Pivka – Delfinčki. Sledile so ekipe RKS OZ Tolmin 1, RKS OZ Tolmin 2 in RKS OZ Ajdovščina Ekipa 2.

V tekmovalnem delu je zmago slavila ekipa RKS OZ Koper 2, drugo mesto je pripadlo ekipi RKS OZ Nova Gorica, tretje pa ekipi RKS OZ Koper 1. Med najbolje uvrščene so se uvrstile še Ekipa PP CZ Občine Postojna, RKS OZ Ajdovščina Ekipa 1 in RKS OZ Ajdovščina Ekipa 3.

Zbor 12 ekip prve pomoči na regijskem preverjanju usposobljenosti ekip PP CZ in RK v Materiji, na ploščadi za gasilskim domom PGD Materija.

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči v Materiji. | Avtor: Andrej Gustinčič