Skoči do osrednje vsebine

Kmalu ponovno popolna zapora Dunajske ceste v Ljubljani

V polnem teku so pripravljalna dela za rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto, katerega začetek je predviden v četrtek, 27. junija 2024.

Rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza bo obsegalo odstranjevanje robnega in notranjega nosilca, stebrov in oporne konstrukcije nadvoza. Zaradi rušitvenih del bo potrebna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov za pešce in kolesarje, ki bo trajala od 27. junija od polnoči do 1. julija 2024 do 5. ure zjutraj. Po odpravi popolne zapore bo vzpostavljena delna zapora, ki bo trajala predvidoma do konca leta 2024. V času delne zapore Dunajske ceste bodo prevozni štirje vozni pasovi za osebna vozila in Ljubljanski potniški promet (v vsako smer po dva), za pešce in kolesarje pa bo vzpostavljen koridor na zahodni strani.

Gradnja nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto poteka skladno s terminskim planom, do zdaj je bila izvedena tretjina del. Zgrajen je nov južni del nadvoza, po katerem že poteka železniški promet. Prav tako so izvedena vsa pripadajoča dela na signalnovarnostnih in telekomunikacijskih napravah.

Vsem udeležencem v železniškem prometu in uporabnikom Dunajske ceste se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več informacij o projektu nadgradnja železniškega območja ljubljanskih postaj.

 

Zemljevid s prikazom zapore in vodenja prometa v juniju 2024

Prikaz prometne ureditve v mesecu juniju.

1 / 2