Skoči do osrednje vsebine

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano razvili novo aplikacijo Moja eKmetija

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je razvilo novo aplikacijo Moja eKmetija. Namenjena je nosilcem kmetijskih gospodarstev, omogoča pa vpogled v lastne podatke kmetijskih gospodarstev in preglednejši dostop do aplikacij ter registrov in evidenc v digitalni obliki, ki so povezane s kmetijstvom.

Cilj vzpostavitve je, da kmetje na enem mestu najdejo čim večji nabor podatkov in orodij celotnega javnega kmetijskega sektorja, ki vključuje digitalne storitve Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja (Agencija).

Aplikacija moja eKmetija je zasnovana v obliki portala, kjer je nosilcu kmetijskega gospodarstva z njegovim kvalificiranim digitalnim potrdilom (SI-PASS) omogočen dostop do trenutno vključenih podatkovnih virov, registra kmetijskih gospodarstev, evidence rejnih živali, zbirnih vlog, že izvedenih izplačil Agencije ali izračunanega standardnega prihodka.

V javnem delu aplikacije je predlagan nabor e-storitev in javnih pregledovalnikov in je brez prijave dostopen vsem, z namenom seznanjanja z možnostmi in njihovo uporabo.

Naziv storitve Institucija
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano