Skoči do osrednje vsebine

Na seji Sveta za promocijo o kreativnih rešitvah za nadaljnjo promocijo lokalnega mleka in mesa

Na deveti seji Sveta za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov so se člani sveta podrobno seznanili s prenovljeno komunikacijsko strategijo, s katero ministrstvo premika fokus promocijskih kampanj za osveščanje o prednostih nakupa lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov od pridelovalcev in predelovalcev k potrošnikom.

Promocijske kampanje, ki jih sofinancirata sektor mleka in sektor mesa z obveznimi prispevki ter država iz proračuna na podlagi Zakona o promociji bodo od jeseni 2024 imele spremenjen popolnoma nov slog in ton komuniciranja in prehajajo od bolj rustikalnega k bolj živahnemu, energičnemu in svetlemu. Izbrani izvajalec javnega naročila Futura DDB je poleg strategije predstavil tudi kreativne rešitve za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov iz sektorja mleka in mesa, označenih z znakom Izbrana kakovost – Slovenija.

Svet se je nadalje seznanil z izvedenimi promocijskimi aktivnostmi v okviru projekta Teden restavracij - jesen 2023 in pomlad 2024. Kampanja je bila namenjena zavedanju chefov v gostinskih obratih o kakovosti slovenskega mesa iz sheme »izbrana kakovost«, ter tudi potrošnikov, ki se prehranjujejo v obratih javne prehrane in restavracijah, da so pri naročanju hrane pozorni na izvor hrane, da naj povprašajo po shemi kakovosti »izbrana kakovost«, ki zagotavlja slovensko meso od reje do predelave, višjo kakovost in dodaten nadzor. Kampanja mesa je potekala pod sloganom »Vprašajte za meso »izbrana kakovost – Slovenija«. Letos prvič je bil organiziran tudi dogodek »Teden restavracij na ulici«, v okviru katere je potekala promocija sheme kakovosti »izbrana kakovost«, katero sta sofinancirala Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) in sektorja mesa in mleka.

Svet za promocijo v okviru Zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov sestavljajo: Roman Žveglič Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) – predsednik sveta, Danilo Potokar (KGZS), dr. Tatjana Zagorc Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), mag. Anita Jakuš, (GZS - ZKŽP), Toni Balažič (GZS - ZKŽP), Alenka Marjetič Žnider (Zadružna zveza Slovenije), Ana Le Marechal Kolar in Jožica Župec (obe Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano).