Skoči do osrednje vsebine

Podaljšanje popolne zapore zaradi sanacije plazu in vozišča na državni cesti Podlom−Kranjski Rak

Na državni cesti RT-924, odsek 3559 Podlom−Kranjski Rak je med km 0,000 in km 0,500 v teku sanacija plazu in vozišča.

V sklopu del je na pododseku med km 0,000 in km 0,350 predvidena preplastitev poškodovanega vozišča. Na pododseku med km 0,350 in km 0,500 pa je predvidena sanacija po ujmi poškodovanih vkopnih in nasipnih brežin s podpornimi in opornimi kamnito-betonskimi zložbami, kamnitimi oblogami brežin, zaščita s heksagonalnimi mrežami, sanacija struge manjšega hudournika s cestnim prepustom ter celotna obnova vozišča.

Na celotnem odseku od km 0,000 do km 0,500 bo urejeno globinsko odvodnjavanje (drenaža), namestitev jeklene varovalne ograje in prometne opreme ter signalizacije.

Trenutno potekajo dela za izvedbo podpornih zidov pod cesto, ki se »zajedajo« v več kot polovico pod in v cesto in jih tehnično ni možno izvesti brez popolne zapore. Prav tako ni možno izvesti opornih zidov, ki bodo podpirali strmo in plazovito brežino nad cesto.

Popolna zapora, ki je bila predhodno predvidena do 24. junija, bo podaljšana predvidoma do 30. avgusta 2024. Intervencijskim vozilom bo omogočen prehod tudi v času popolne zapore.

V času koncev tedna bo zaradi dostopa na Veliko Planino cesta odprta oz. bo promet v tem času potekal izmenično enosmerno, s pomočjo prometno odvisnih semaforjev.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih cestah na relaciji Podlom−Gornji Grad−Radmirje−Ljubno ob Savinji−Luče−Podvolovljek in obratno.

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost.

Zemljevid s prikazom obvoza

Prikaz obvoza