Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob pozdravlja obuditev socialnega dialoga in ponovno vzpostavitev delovanja ESS

Socialni partnerji so se po skoraj letu dni ponovno sestali na seji Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) s ciljem obuditve socialnega dialoga in tvornega ter kontinuiranega delovanja ESS.

V ta namen je Vlada Republike Slovenije skupaj z delodajalskimi organizacijami in predstavniki delojemalcev podpisala Deklaracijo o spoštovanju in spodbujanju socialnega dialoga ter Spremembe in dopolnitve Pravil o delovanju ESS. Dokumenta sta rezultat skupnih naporov in prizadevanj vseh vpletenih strani, ki odražajo zavezanost k sodelovanju in iskanju skupnih rešitev za ekonomske ter socialne izzive v državi.

Predsednik vlade dr. Robert Golob pozdravlja obuditev socialnega dialoga in ponovno vzpostavitev celovitega delovanja ESS. Delovanje ESS omogoča lažje usklajevanje interesov deležnikov skozi konstruktiven dialog ter krepi socialno pravičnost. 
 
Osrednja naloga ESS bo nadaljevanje dialoga s socialnimi partnerji. Na današnji 352. seji so prisotni spregovorili o področju zdravstvene dejavnosti, spremembah davčne zakonodaje ter Zakonu o evidencah na področju dela in socialne varnosti.