Skoči do osrednje vsebine

Najava novega poziva za mednarodno sodelovanje: vizualne in intermedijske umetnosti ter oblikovanje

Ministrstvo za kulturo bo v petek, 5. julija, objavilo nov javni poziv za izbor kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področjih vizualnih in intermedijskih umetnosti ter oblikovanja v letu 2024.

Predmet javnega poziva je zbiranje predlogov za predstavitev vrhunske slovenske umetniške produkcije s področja sodobnih vizualnih umetnosti, intermedijskih umetnosti in oblikovanja na osrednjih umetniških sejmih v mednarodnem prostoru in vključevanje v referenčne razstavne in festivalske dogodke na mednarodni ravni, in sicer v obdobju od julija do decembra 2024.

Cilj javnega poziva je spodbujanje projektov mednarodnega sodelovanja in kontinuirano predstavljanje vrhunske slovenske umetniške produkcije v mednarodnem prostoru, povečanje njene prepoznavnosti, spodbujanje mednarodnega sodelovanja in uveljavljanja slovenskih vizualnih in intermedijskih umetnikov ter oblikovalcev.

Javni poziv, ki bo objavljen na spletnem mestu Javne objave in v Uradnem listu, bo odprt do porabe razpoložljivih sredstev, vendar ne dlje kot do vključno 31. oktobra 2024.