Skoči do osrednje vsebine

238. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je določila besedilo predloga zakona o začasnih ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih pogojev ter zmogljivosti pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe. Besedilo je v tretji obravnavi. Vlada je soglašala s predlogi amandmajev k predlogu novele zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

Predlog zakona o začasnih ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih pogojev ter zmogljivosti pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe – tretja obravnava

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga zakona o začasnih ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih pogojev ter zmogljivosti pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe. Besedilo je v tretji obravnavi in ga pošilja v obravnavo Državnemu zboru Republike Slovenije.

Predlog zakona za tretjo obravnavo je pripravljen na podlagi sprejetih amandmajev k predlogu zakona in členov, h katerim so bili sprejeti amandmaji. S predlaganim gradivom se besedilo predloga zakona pravno tehnično uredi za tretjo obravnavo na podlagi sprejetih amandmajev.

Vir: Ministrstvo za solidarno prihodnost

Vlada soglaša s predlogi amandmajev k predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023

Vlada je na svoji 111. redni seji sprejela besedilo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 ter ga po nujnem postopku posredovala v državni zbor. Predlog zakona sledi cilju hitrejše in učinkovitejše določitve postopkov za pomoč osebam, ki so na seznamu evidentiranih območjih in objektov, ki so predvideni za odstranitev ter gradnjo nadomestitvenih objektov.

V predlogu zakona je opredeljen prenos nalog za izgradnjo nadomestitvenih objektov na Družbo za svetovanje in upravljanje (DSU), ki bo v imenu in za račun Republike Slovenije opravljala naloge, ki so povezane s pridobitvijo nepremičnin, ki so predvidene za odstranitev in katerih odstranitev je nujno potrebna in v javno korist.

Vlada soglaša s predlogi amandmajev k predlogu zakona, z njimi pa se v največji možni meri upoštevajo pripombe Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora.

Vir: Ministrstvo za javno upravo