Skoči do osrednje vsebine

V javni obravnavi je predlog Uredbe o izvajanju intervencij v sektorju sadja in zelenjave

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v javno obravnavo posredovalo predlog Uredbe o izvajanju intervencij v sektorju sadja in zelenjave strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027. Zainteresirani lahko svoje pripombe oddajo do 9. avgusta.

Predlog uredbe določa namen sektorskih intervencij za sadje in zelenjavo, upravičence, pogoje za dodelitev sredstev, podrobnejši postopek, finančne določbe in kontrolni sistem. Sektorske intervencije so namenjene organizacijam proizvajalcev v sektorju sadje in zelenjava, ki izvajajo operativne programe, pri tem pa imajo organizacije proizvajalcev možnost v operativne programe vključiti sektorske intervencije, ki pokrivajo različne vsebine: naložbe, raziskave, storitve svetovanja in tehnično pomoč, usposabljanje in izmenjavo dobrih praks, promocijo, zavarovanje letine, umik s trga za brezplačno razdelitev in opustitev spravila.

Predmet podpore je izvedba operativnih programov organizacij proizvajalcev v sektorju sadje in zelenjava, in sicer sofinanciranje sektorskih intervencij, ki so vključene v operativni program.

Na portalu e-demokracija je dostopen predlog uredbe.

Zainteresirani lahko pripombe na osnutek uredbe podajo do vključno 9. avgusta 2024 na naslov gp.mkgp@gov.si.