Skoči do osrednje vsebine

Vmesni dogodek projekta Nacionalna platforma za Rome

V torek, 9. julija 2024, je v Kongresnem centru Brdo potekal vmesni dogodek projekta Nacionalna platforma za Rome – SIFOROMA6.
Udeleženci vmesnega dogodka projekta Nacionalna platforma za Rome

Udeleženci vmesnega dogodka projekta Nacionalna platforma za Rome (SIFOROMA6) | Avtor: Andrea Celija

1 / 3

Udeležence dogodka je uvodoma nagovorila Ana Komac, vršilka dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti. V prvem delu dogodka je vodja projekta Nacionalna platforma za Rome, Andrea Celija, predstavila aktivnosti, ki so bile izvedene v prvem letu izvajanja projekta, in rezultate opravljenega dela. V nadaljevanju je predstavila tudi načrtovane aktivnosti, ki jih bomo na uradu izvajali v drugem letu izvajanja šestega projekta, ki se bo zaključil 31. maja 2025. V drugem delu dogodka so udeleženci dogodka imeli priložnost aktivnega sodelovanja v razpravi, kjer so podali svoje odzive na izvedbo preteklih projektnih aktivnosti in predloge za nadaljnje izboljšave.

Vmesni dogodek projekta je bil tudi glasbeno in umetniško obarvan. Dogodek je s svojim nastopom popestrila prekmurska glasbena skupina Romano Glauso. Premierno je bila na ogled tudi razstava Marcela Baranje z naslovom Me som (Jaz sem), ki predstavlja odnos med avtorjem in romsko kulturo.