Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 14. julija 2024.

Neurje - 13.7.2024

Preko današnjega dne so gasilci odpravljali posledice sobotnega neurja, ki je naredilo največ škode na območjih Regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor, Murska Sobota, Ptuj in Slovenj Gradec. Po do sedaj znanih podatkih smo zabeležili 742 intervencij. Toča je poškodovala veliko objektov, vozil in naredila veliko škode na poljščinah, močan veter pa je podiral drevesa. Gasilci so prekrivali poškodovane strehe objektov, odstranjevali podrta drevesa in nudili pomoč občanom.

 

Neurje - 14.7.2024

Popoldne je neurje z močnimi nalivi in predvsem sunki vetra povzročilo nekaj nevšečnosti na območju Regijskega centra Celje. Gasilci so na 22 lokacijah odstranjevali podrta drevesa, odlomljene veje, prekrivali poškodovane objekte in črpali meteorno vodo.

 

Požari v objektih

Ob 11.09 je na Obali v Portorožu, občina Piran, gorel objekt v izmeri okoli 2000 kvadratnih metrov. Požar gasijo gasilci JZ GB Koper in PGD Piran, Sečovlje, Nova vas nad Dragonjo, Pobegi-Čežarji, Vrbovo, Podgrad, Hrvatini, Krkavče, Izola, Babiči, Šempeter, Zagorje, Palčje, Lokev, Sežana, Postojna, Pivka, Hruševje, Razdrto, Slavina, ZGRS Sežana in Ilirska Bistrica. V gašenju požara sta se dva gasilca nadihala dima in poškodovala dva občana. Na kraju dogodka je bil tudi dežurni SVOM-a, upravljalec pristanišča iz Okolja Piran, dežurni delavec Rižanskega vodovoda Koper, Elektra Primorske in mobilna enota ekološkega laboratorija ELME.

 

Nesreče v gorah: 2

 

Nesreče v cestnem prometu: 10

 

Požari v objektih: 1

 

Požari na prometnih sredstvih: 1

 

Požari v naravi oziroma na prostem: 1

 

Nesreče z nevarnimi snovmi: 1

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev: 4

 

Tehnična in druga pomoč: 5

Opozorilo

Po podatkih Agencije RS za okolje bo predvsem sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/