Skoči do osrednje vsebine

Enajsti Start-up BW Summit 2024 v Stuttgartu

Generalna konzulka Maša Šiftar se je v prizadevanju za tesnejše sodelovanje slovenskih zagonskih podjetij oziroma startupov z zveznima deželama Bavarska in Baden-Württemberg udeležila tradicionalnega, že 11. »Start-up vrha Baden-Württemberg«, ki je potekal 11. julija 2024 v Stuttgartu.

V Gospodarski hiši (Haus der Wirtschaft) v središču mesta se je generalna konzulka Maša Šiftar srečala z dr. Nicole Hoffmeister-Kraut, deželno ministrico za gospodarstvo, delo in turizem, in Johannesom Jungom, vodjo oddelka za strategijo, gospodarsko pravo, zunanjo trgovino in evropske zadeve na Ministrstvu za gospodarstvo, delo in turizem v Baden-Württembergu.

Na dogodku, na katerem so se zbrala zagonska podjetja iz različnih sektorjev, nekatera mednarodna zagonska podjetja in združenja, regionalni ekosistemi in multiplikatorji, korporacije in investitorji, je več kot 3.000 prisotnih kot prvi nagovoril ministrski predsednik Baden-Württemberga Winfried Kretschmann.

V svojem govoru je ministrski predsednik Kretschmann poudaril pomembnost zagonskih središč in pospeševalnikov ter izpostavil, da je Baden-Württembergu uspelo nadoknaditi zaostanek za nekaterimi drugimi regijami v Nemčiji in se lahko upravičeno pohvali z nazivom enega najpomembnejših startup okolij v državi.