Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za mednarodno prepoznavnost slovenskih podjetij

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v letih 2024–2028.
Simbolna fotografija podjetnikov in podjetnic pred modrim ozadjem z zemljevidom sveta.

Evropska sredstva za mednarodno prepoznavnost slovenskih podjetij | Avtor: Freepik

V okviru javnega razpisa, sofinanciranega z evropskimi sredstvi, se bo financiralo predstavitve izdelkov in storitev mikro, malih in srednje velikih podjetij (MSP) na mednarodnih sejmih v letih 2024–2028. S tem se bo okrepila mednarodna konkurenčnost slovenskih MSP, ki bodo svoje izdelke oziroma storitve lahko uvedli na tuje trge, poleg tega pa se jim bo povečala tudi možnosti poslovnega sodelovanja s tujimi partnerji.

Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v letih 2024–2028 se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, prednostne naloge Inovacijska družba znanja ter zasleduje specifični cilj Krepitev trajnostne rasti in konkurenčnosti MSP ter ustvarjanje delovnih mest v MSP, med drugim s produktivnimi naložbami (Evropski sklad za regionalni razvoj - ESRR).

Za javni razpis v vrednosti 9.562.500 evrov Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 8,5 milijona evrov.

Na javni razpis, ki prispeva k doseganju ciljev Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, so prijave možne v več rokih – prvi rok za oddajo vloge je že 4. septembra 2024, nato pa sledi še enajst rokov vse do maja 2028.

Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v letih 2024–2028.