Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za predstavitveno prodajni center pohištva v sklopu celovitega interjerja

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je objavilo javni razpis za predstavitveno prodajni center pohištva v sklopu celovitega interjerja. Sredstva v višini 900.000 evrov so namenjena predstavitvi potenciala domače pohištvene industrije na enem mestu (angleško showroom) in posledično spodbujanju njenega nadaljnjega razvoja.

Z razpisom želi ministrstvo vzpostaviti delovanje predstavitveno prodajnega centra slovenske pohištvene industrije, ki bo omogočal celovito individualno obravnavo potrošnikov, kot tudi obravnavo strokovnih tem s področja pohištva.

Upravičenci so podjetja s sedežem ali poslovno enoto ali podružnico v Republiki Sloveniji, ki se povezujejo v partnerstva, ki delujejo na področju lesarstva. Gre torej za podjetja, ki delujejo na ciljnih vsebinskih področij projekta ter imajo ustrezna znanja in izkušnje in so hkrati podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe ali samostojni podjetniki posamezniki po Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1). 

Na javni razpis se lahko prijavijo podjetja, ki nastopajo v vlogi vodilnega partnerja in bodo v primeru izbora kot upravičenec vodila konzorcij partnerjev in odgovarjala za izvedbo projekta v skladu s cilji in pravili javnega razpisa.

Do sofinanciranja so upravičeni stroški, ki so nastali med 12. julijem 2024 in 31. oktobrom 2026. Upravičeni stroški so stroški plač, posredni stroški, stroški najema poslovnih prostorov in stroški zunanjih izvajalcev. Ministrstvo sofinancira do 50 odstotkov upravičenih stroškov, višina razpisanih sredstev pa znaša 900.000 evrov. Sredstva, dodeljena v okviru razpisa, predstavljajo pomoč po pravilu de minimis. Rok za prijave je 20. avgust 2024.

Javni razpis za predstavitveno prodajni center pohištva v sklopu celovitega interjerja (INTERJER 2024).