Skoči do osrednje vsebine

Dela na železniški postaji Nova Gorica v polnem teku

Pretekli teden je bil izveden prvi fazni tehnični pregled izvedenih del na železniški postaji Nova Gorica, s katerim so bili v uporabo predani del novega bočnega perona ob tiru 1N ter določeni tiri in kretnice. Temu je sledil fazni tehnični pregled za izvedbo vmesnega signalnovarnostnega zavarovanja za prvo fazo izvedbe, kar predstavlja delno vključitev preurejene signalnovarnostne naprave.

Na železniški postaji Nova Gorica, kjer se je nadgradnja začela februarja letos, je trenutno v teku zaključevanje bočnega perona, izvedba del na podhodu in zgornjem ter spodnjem ustroju druge faze izvedbe, obnova postajnega poslopja, kjer vse aktivnosti potekajo skladno s smernicami predstavnikov Zavoda za varstvo kulturne dediščine ter izvedba nove meteorne kanalizacije postajnega poslopja. V teku je prestavitev in zaščita signalno varnostnih in telekomunikacijskih (SVTK) naprav, izvedba SVTK in PIS-cevne kanalizacije ter aktivnosti za izvedbo vmesnih signalnovarnostnih zavarovanj, izvedba del na zunanji razsvetljavi postajnega območja in izvedba novega vodovodnega priključka na javni vodovod za podhod – pitnike in ostalih strojnih inštalacij na objektu.

Zaključek vseh del je predviden v začetku leta 2025. Projekt je sofinanciran s povratnimi evropskimi sredstvi iz Načrta za okrevanje in odpornost v višini 43 milijonov evrov.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je več informacij o projektu nadgradnje železniške postaje Nova Gorica.

Pogled na postajo iz zraka

Nadgradnja železniške postaje Nova Gorica | Avtor: Direkcija za infrastrukturo

1 / 3