Skoči do osrednje vsebine

Veleposlanik Mirošič je gostil sprejem v čast slovenske delegacije, ki se je udeležila Vrha NATO

Veleposlanik Mirošič je gostil sprejem v čast slovenske delegacije, ki se je udeležila Vrha NATO ob 75-letnici zavezništva in 20-letnici članstva Slovenije v NATO za slovensko skupnost v ZDA ter predstavnike gospodarstva in znanosti. Sprejema so se udeležili predsednik vlade dr. Golob, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Fajon ter minister za obrambo Šarec.

Veleposlanik Iztok Mirošič je gostil sprejem v čast slovenske delegacije, ki se je udeležila Vrha NATO ob 75-letnici zavezništva in 20-letnici članstva Slovenije v NATO v Washingtonu D.C. za slovensko skupnost v ZDA ter predstavnike gospodarstva in znanosti. Sprejema na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu so se udeležili vodja delegacije predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec.

Veleposlanik Iztok Mirošič je v svojem nagovoru izpostavil odlične odnose med Slovenijo in ZDA, pri čemer je poudaril pomen sodelovanja na področju raziskav in razvoja ter prepoznal močno slovensko skupnost, ki je most med obema državama.

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je v svojem govoru navezal na 75. obletnico ustanovitve NATO in 20. obletnico članstva Slovenije v Zavezništvu ter izpostavil pomen slovensko-ameriškega prijateljstva. Naši državi si delita skupen cilj – blaginja in demokracija za cel svet. Na kratko je tudi predstavil aktualna gospodarska gibanja v Sloveniji, ki so ugodna, ter se zahvalil vsem, ki v ZDA ohranjajo slovensko kulturo in identiteto, s čimer še bolj poglabljajo vezi med narodoma.

V okviru kulturnega programa je v ZDA živeči Slovenec Rok Tkavc prebral slovensko in angleško različico pesem Simona Gregorčiča Soči.