Skoči do osrednje vsebine

Organizirane poletne aktivnosti v zaporih Dob, Maribor in v Prevzgojnem domu Radeče

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni in Maribor ter v Prevzgojnem domu Radeče smo za skupine obsojencev in mladoletnikov v poletnih dneh organizirali različne pohode zunaj zavodov.

V zaporu na Dobu so se obsojenci skupaj s strokovnimi delavci podali na pot do ribnika Mirna. Pot so nadaljevali do gradu Mirna in trim stezi, ki jih je vodila po senci in prijetnem hladu gozda. Prehodili so obsežen del steze, vsi udeleženci pa so zavzeto hodili tudi ob rahlih vzponih, četudi se sicer ne ukvarjajo s športom. Po skoraj petih urah hoda z vmesnimi postanki so se udeleženci v zavod vrnili napolnjeni z energijo in prijetnimi vtisi.

Mladoletniki iz prevzgojnega doma so se za en dan odpravili na osvežitev do Pohorskega hribovja. Obiskali so Lovrenška jezera in se na obrobju športnega parka Rogla povzpeli na razgledni stolp. Popoldanski čas so mladoletniki izkoristili za vodno ohladitev v Velenjskem jezeru.

V mariborskem zaporu smo za skupino obsojencev v spremstvu strokovnih sodelavk organizirali prostočasno aktivnost zunaj zavoda v obliki pohoda v okolici zavoda. Sprehodili so se po mestnem parku, do treh ribnikov. Pot je udeležence vodila med urejenimi cvetličnimi nasadi in številnimi drevesi, ki so ponujala prijetno osvežitev v poletnih dneh.