Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Asta Vrečko se zahvaljuje vsem, ki pomagajo gasiti požar na Krasu

V dopoldanskih urah je zagorelo na Krasu v bližini Trstelja. Požar se je zaradi močnega vetra pričel širiti v smeri Nove Gorice, zato je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije aktiviral Državni načrt ob velikem požaru v naravnem okolju.

Ministrica dr. Asta Vrečko je povedala: “Po aktivaciji državnega načrta je Direktorat za kulturno dediščino Ministrstva za kulturo nemudoma stopil v stik z vodstvom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije in vodstvom njegove območne enote Nova Gorica. Ažurno spremljamo stanje na terenu, naše službe so po potrebi v stiku z lokalnimi gasilskimi društvi in civilno zaščito in bodo sproti sprejemale odločitve o potrebnih ukrepih in dejavnostih.”

Na Ministrstvu za kulturo bomo naredili vse, da zaščitimo morebitno ogroženo kulturno dediščino, predvsem pa so pomembna človeška življenja.

Ministrica dr. Asta Vrečko se je ob tem še zahvalila predanim gasilcem, policistom, vojakom in pripadnikom Civilne zaščite, ki nesebično pomagajo pri gašenju in skrbijo za varnost ljudi.

Prosimo, upoštevajte splošna opozorila in se, če se le da, zadržujte doma oziroma ostanite na varnem.