Skoči do osrednje vsebine

Tradicionalni poletni sprejem deželnega parlamenta Bavarske v Münchnu

Generalna konzulka Maša Šiftar se je v torek, 16. 07. 2024, na povabilo predsednice bavarskega deželnega parlamenta Ilse Aigner udeležila tradicionalnega poletnega sprejema v baročnem parku palače Schleißheim v Münchnu.

Na tradicionalnem dogodku, s katerim bavarski parlament počasti tudi delo prostovoljcev na Bavarskem, se je predsednica bavarskega parlamenta Ilsa Aigner mnogim tudi osebno zahvalila.

Poleg kratkega srečanja z bavarskim ministrskim predsednikom Markusom Söderjem se je generalna konzulka Maša Šiftar pozdravila tudi s preostalimi člani bavarske deželne vlade: med drugimi z bavarsko ministrico za prehrano, kmetijstvo, gozdarstvo in turizem Michaelo Kanniber, bavarsko ministrico za družino, delo in socialne zadeve Ulrike Scharf ter z deželnim ministrom za gospodarstvo, regionalni razvoj in energijo Hubertom Aiwangerjem.

Poletni sprejem v idiličnem vremenu je bil kot nalašč tudi za izmenjavo mnenj in načrtov z vodji tujih diplomatsko-konzularnih predstavništev.

Svečan sprejem v palači Schleißheim za več kot 3.500 gostov, med katerimi so bili poleg prostovoljcev prisotni tudi pomembneži iz sveta politike, pravosodja, kulture in športa, predstavlja zaključek družabno-političnega dogajanja na Bavarskem pred poletjem.

Poletni premor ima naslednjih nekaj tednov tudi bavarski parlament.