Skoči do osrednje vsebine

GOVSI Podkast: Pariz, prihajamo!

Z novo epizodo GOVSI Podkasta odštevamo še zadnje dni do olimpijskih iger v Parizu. V studiu smo gostili predsednika Olimpijskega komiteja Slovenija Franja Bobinca. Z njim se je pogovarjala direktorica Urada za komuniciranje Petra Bezjak Cirman.

Slovenijo bo v Parizu zastopala najštevilnejša reprezentanca doslej, saj šteje kar 90 članov. Čeprav bi si posebno omembo zaslužil prav vsak med njimi, naj tokrat posebej izpostavimo žensko rokometno reprezentanco, saj gre za prvo uvrstitev na Olimpijske igre za kateri koli ženski ekipni šport pri nas.

Pariz je tokrat že tretjič prizorišče olimpijskih iger. Tiste pred natanko sto leti, leta 1924, so za nas še posebej znamenite, saj je olimpionik Leon Štukelj tam postal prvi Slovenec z osvojeno zlato medaljo.

Če boste med 26. julijem in 11. avgustom med navijači, priporočamo, da si preberete informacije, namenjene slovenskim državljanom. Sicer pa - kot v podkastu poudari tokratni gost – kjer koli že boste, verjamemo, da bo od 26. julija dalje vsa Slovenija dihala z našimi športnicami in športniki kot eno.

Pariz, prihajamo!

Vabljeni k poslušanju in ogledu podkasta.