Skoči do osrednje vsebine

V javni razpravi sprememba potrjene specifikacije za Štajersko prekmursko bučno olje

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je odprlo javno razpravo za spremembo potrjene specifikacije za Štajersko prekmursko bučno olje. Štajersko prekmursko bučno olje je že od leta 2012 zaščiteno pri Evropski komisiji zaščiteno kot zaščitena geografska označba.

Za proizvodnjo Štajersko prekmurskega bučnega olja je certificiranih 5 proizvajalcev Štajersko prekmurskega bučnega olja, ki so združeni v Golica GIZ.

Golica GIZ je na ministrstvo poslal vlogo za spremembo potrjene specifikacije za Štajersko prekmursko bučno olje. Razlog za predlagane spremembe je sprememba zakonodaje za bučno olje, zato je treba tudi fizikalno kemijske parametre Štajersko prekmurskega bučnega olja uskladiti z novo predpisanimi. Predlagane spremembe specifikacije so objavljene na spodnjem povezavi.  

Morebitne pripombe na predlagane spremembe specifikacije lahko pravne ali fizične osebe s pravnim interesom pošljejo najkasneje do nedelje, 4. avgusta 2024, po pošti na naslov Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana ali elektronski pošti na naslov gp.mkgp@gov.si.