Skoči do osrednje vsebine

Državni načrt zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju preklican

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije je izdal sklep s katerim je prenehala veljati aktivacija Državnega načrta zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju. Aktivacija je prenehala danes ob 12. uri.

Kljub končanju večine aktivnosti povezanih z gašenjem požara, so zaradi varnosti in dokončanja določenih operativnih nalog zaščite, reševanja in pomoči ostale v veljavi še posamezne odredbe poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije, izdane v obdobju od 18. do 20. julija 2024. Gre za naslednje odredbe:

  • za nabavo nujne zaščitne in reševalne opreme ter drugih sredstev za zaščito, reševanje in pomoč, ki veljata do realizacije nakupa oziroma nadomestitve nujnih sredstev in opreme;
  • za vzpostavitev prevoznosti protipožarnih presek in gozdnih cest, ki velja do vključno 25. julija 2024;
  • za izvajanje gasilske straže na območju, ki ga je 18. in 19. julija 2024 prizadel velik požar, velja do vključno 22. julija 2024.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje se zahvaljuje vsem sodelujočim sestavom in posameznikom v sistemu zaščite, reševanja in pomoči, Slovenski vojski, Slovenski Policiji, Zavodu za gozdove Republike Slovenije, občinam, kakor tudi vsem ostalim, ki so kakorkoli pomagali pri uspešno izvedeni operaciji gašenja požara na Krasu.