Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: »Solidarnost celotne Slovenije je izjemna«

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes v Slovenj Gradcu udeležil dogodka ob odprtju Hiše novega začetka.

Premier dr. Golob se je uvodoma zahvalil vsem, ki so sodelovali pri postavitvi novega doma, Mestni občini Slovenj Gradec, podjetju Pergola iz Radelj in številnim donatorjem.

»Slovenija je čudovita dežela, a tudi lepota narave ima dve plati – tudi neukročeno, ki je svojo divjost pokazala lani, tudi tu na Koroškem. Odziv in solidarnost celotne Slovenije sta izjemna, nekaj, kar smo sposobni dati le Slovenke in Slovenci. V svoji solidarnosti ne pozabimo na tiste, ki pomoč potrebujejo,« je povedal premier. Dodal je, da je dokaz naše solidarnosti tudi hiša, ki postaja novi dom družini.

Odziv lani je bil hiter, tudi politika ni bila razdeljena, je povedal premier. »Zasnovali smo potrebne spremembe zakonodaje in zagotovili denar, da je lahko stekla intervencija in kasneje popoplavna obnova in razvoj. Zavezali smo se, da ni dovolj, da zgolj obnovimo uničeno, ampak da ustvarimo nove pogoje, ki bodo bistveno boljši. In ti novi pogoji so danes pred nami,« je nadaljeval premier. Dodal je, da danes družina dobiva priložnosti tudi za nov začetek za mlajšo generacijo in to ne na škodo starejše generacije. »To se mi zdi pomembno simbolno sporočilo, kako se manifestira solidarnost Slovenije – da vključujemo vse generacije.«

Premier je v nadaljevanju povedal, da zaradi geografske lege Slovenije lahko pričakujemo vremenske ujme tudi v prihodnje, a izpostavil je tudi našo solidarnost, ki se je pokazala tako ob poplavah kot ob požarih na Krasu. »Dokazali smo, da lahko država bistveno hitreje reagira ob takšnih krizah ob ustrezni pripravi, organizaciji, nakupih ustrezne opreme. Verjamem, da gredo vsi ukrepi, ki jih izvaja država v okviru popoplavne obnove v to smer, da bomo morebitne poplave v prihodnje pričakali bolje pripravljeni. To pomeni, da je treba tudi nekaj več potrpljenja, da stroka opravi svoje delo,« je dejal premier.

Predsednik vlade dr. Golob je vsem generacijam družine, ki danes dobiva nov dom, zaželel veliko varnosti na življenjski poti. Iskreno je čestital in se zahvalil vsem, s pomočjo katerih je danes družina dobila ključ Hiše novega začetka. »Naj bo to simbol za celo Slovenijo,« je zaključil premier.