Skoči do osrednje vsebine

Innowwide: Zgodba o uspehu slovenskega podjetja Flux Performance

Slovensko podjetje Flux Performance, ki ga je ustanovil izkušeni tekmovalec v motokrosu Marko Ukota, je s pomočjo evropskega programa spodbud Innowwide doseglo pomemben preboj na mednarodnem trgu.

Podjetje Flux Performance, ki razvija inovativne električne motokros motorje, ponuja bolj zeleno in trajnostno alternativo tradicionalnim bencinskim motornim kolesom. Prejeli so 60.000 EUR za izvedbo študije izvedljivosti na ameriškem trgu.

Program spodbud Innowwide je podjetju prinesel več ključnih prednosti. Prejeta sredstva so omogočila temeljito raziskavo ameriškega trga, kar je podjetju pomagalo razumeti specifične potrebe in preference tamkajšnjih kupcev. Na podlagi ugotovitev iz študije izvedljivosti so lahko prilagodili svoje izdelke, da bolje ustrezajo zahtevam ameriškega trga. Poleg tega je program omogočil vzpostavitev pomembnih povezav z lokalnimi partnerji, kar je olajšalo vstop na trg in prilagoditev poslovnih strategij. Študija izvedljivosti je podjetju omogočila, da oceni tržni potencial svojih inovativnih rešitev in prilagodi svoje strategije glede na ugotovitve.

Podjetje načrtuje, da bo njihov proizvodni model Flux Primo na voljo leta 2024, z začetkom dobav kupcem v letu 2025. Njihova vizija je postati vodilni proizvajalec električnih motokros motorjev na globalnem trgu. Flux Performance je odličen primer, kako lahko evropski programi, kot je Innowwide, pomagajo podjetjem pri raziskovanju novih trgov in razvoju inovativnih rešitev.

Celotna predstavitev podjetja Flux Performance je dostopna na uradni strani Eureka Network (vsebina v angleščini). Več informacij o programu spodbud Innowwide in aktualnih razpisih pa je dostopnih na povezavi Eureka Network Innowwide (vsebina v angleščini).