Skoči do osrednje vsebine

Javno posvetovanje o Programu razvoja čipov in polprevodniških tehnologij v Sloveniji do leta 2030

Ministrstvo za digitalno preobrazbo z resorji, pristojnimi za gospodarstvo, visoko šolstvo znanost in inovacije, ter za obrambo, in Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo v Mariboru, Institutom Jožef Stefan, Gospodarsko zbornico Slovenije in predstavniki podjetij pripravlja Program razvoja čipov in polprevodniških tehnologij v Sloveniji do leta 2030.
Vabilo na javno posvetovanje o Programu razvoja čipov in polprevodniških tehnologij v Sloveniji do leta 2030

Vabilo na javno posvetovanje o Programu razvoja čipov in polprevodniških tehnologij v Sloveniji do leta 2030 | Avtor: MDP

Čipi (integrirana vezja) so osrednji del vsake sodobne elektronske naprave. Brez njih si našega vsakdanjega življenja skorajda ne moremo predstavljati. V Sloveniji obstaja velik interes med podjetji in raziskovalno-izobraževalnimi organizacijami za razvoj čipov in polprevodniških tehnologij na nacionalnem nivoju.

Program razvoja čipov in polprevodniških tehnologij v Sloveniji do leta 2030 je ukrep, ki ga narekuje Nacionalni strateški načrt za digitalno desetletje, sprejet s strani Vlade Republike Slovenije. Načrt v okviru digitalne infrastrukture sledi ciljem Evropske unije na področju čipov in polprevodniških tehnologij, med katerimi je tudi povečanje deleža proizvodnje čipov v EU s sedanjih deset na dvajset odstotkov do leta 2030. V Programu so usmeritve razvoja, strokovne rešitve in ukrepi za realizacijo.

Vabimo zainteresirano javnost za podajo mnenj o Programu razvoja čipov in polprevodniških tehnologij v Sloveniji do leta 2030.

Pisne odzive zbiramo do 22. avgusta 2024.

Več na:

Javno posvetovanje o Programu razvoja čipov in polprevodniških tehnologij v Sloveniji do leta 2030 (gov.si)