Skoči do osrednje vsebine

Objavljena dva javna razpisa - izmenjava znanja in prenos informacij ter usposabljanje svetovalcev

29. julij 2024 – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v okviru intervencije Izmenjav znanja in prenos informacij ter usposabljanja svetovalcev objavilo dva javna razpisa, in sicer Javni razpis za podintervencijo izmenjava znanja in prenos informacij za leti 2024 in 2025 in Javni razpis za podintervencijo usposabljanje svetovalcev za leto 2024.
Dve dlani, v eni je animirana glava, s katere teče animirano znanje v drugo dlan

Prenos znanja

Za Javni razpis za podintervencijo izmenjava znanja in prenos informacij za leti 2024 in 2025 je razpisanih 1.500.000 evrov.

Za Javni razpis za podintervencijo usposabljanje svetovalcev za leto 2024 je namenjenih 100.000 evrov.

Predmet obeh javnih razpisov je izbira izvajalcev za izvedbo usposabljanj namenjenih tako kmetom kot tudi svetovalcem dejavnim v kmetijski in gozdarski panogi. Oba javna razpisa sta glede na vsebine razdeljena na več sklopov.

Pogoji za dodelitev sredstev:

  • upravičenec mora imeti najmanj dve koledarski leti pred letom objave javnega razpisa pri Agenciji Republike Slovenije za javno pravne evidence registrirano vsaj eno dejavnost v okviru standardne klasifikacije dejavnosti, ki so navedene v razpisu;
  • priložen program usposabljanja, ki vsebuje opis vsebine usposabljanja, način izvedbe, okvirno lokacijo in terminski načrt izvedbe usposabljanja;
  • navedba število udeležencev, za katere bodo do roka za izvedbo usposabljanj izvedena usposabljanja;
  • priložen poimenski seznam kvalificiranih predavateljev, ki izvajajo usposabljanja in izpolnjujejo pogoje glede usposobljenosti in referenc.

Vložitev vloge na javni razpis poteka od 19. avgusta, od 8. ure do vključno 19. septembra 2024, do 14. ure.

Več o razpisu Izmenjava znanja in prenos informacij za leti 2024 in 2025

Več o razpisu za usposabljanje svetovalcev za leto 2024

Naziv Datum objave Rok prijave
26. 7. 2024
19. 9. 2024