Skoči do osrednje vsebine

Sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za izvajanje dejavnosti ponovne uporabe

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je objavilo Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za izvajanje dejavnosti ponovne uporabe ali priprave na ponovno uporabo. Razpis v višini 400.000 evrov je namenjen izvajalcem obveznih občinskih gospodarskih javnih služb zbiranja komunalnih odpadkov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij (prenove ali vzpostavitve infrastrukture), ki so namenjene dejavnosti ponovne uporabe oziroma pripravi na ponovno uporabo, ki jo izvajajo izvajalci obveznih občinskih gospodarskih javnih služb zbiranja komunalnih odpadkov.

V okviru javnega razpisa se sofinancirajo:

  • investicije v obnovo,
  • investicije v novogradnjo,
  • rekonstrukcije objektov,

ki so namenjene izvajanju dejavnosti ponovne uporabe (lahko torej tudi nova postavitev infrastrukture za ponovno uporabo in pripravo na ponovno uporabo, ki jo izvajajo izvajalci obveznih občinskih gospodarskih javnih služb zbiranja komunalnih odpadkov).

Prijavitelji lahko zaprosijo za sofinanciranje do 70 odstotkov upravičenih stroškov investicije oziroma do največ 50.000 evrov na izvajalca obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov.

Vlogo s prilogami lahko oddate po elektronski pošti na naslov gp.mope@gov.si. Rok za dospelost vloge v skladu z navodili razpisne dokumentacije je do vključno 2. septembra 2024, do 23:59.